Tuulilasin vaihto

Tuulilasin vaihto Helsinki, Vantaa, Tuusula, Kerava, Järvenpää

 

Vaihdamme nopeasti edullisesti ja ammattitaidolla tuulilasit. Lasit asennamme yhden työpäivän aikana edellyttäen, että saamme auton aamu yhdeksältä työn alle. Näin asiakas voi noutaa autonsa samana päivänä klo 20 asti. Pyrimme ottamaan huomioon myös asiakkaiden aikataulut ja näistä voidaan aina sopia erikseen, mikäli edellä mainittu aikataulu ei sovellu vuorotyön tai muun asian suhteen. Soitto tai käynti 2-3 päivää ennen lasin asennusta yleensä riittää, jotta varmistamme oikean lasin varastoomme sekä kalenterista asennus ajankohdan.

Varusteet vaikuttavat tuulilasin hintaan

Samaankin automalliin voi olla tarjolla jopa 20 erilaista tuulilasivaihtoehtoa. Myös samoilla ominaisuuksilla varustetuissa tuulilaseissa asennuksineen voi olla isoja liikekohtaisia eroja. Tuulilasilla on monta riskitekijää liikenteessä, nastat, hiekoitushiekka kiven iskemät. Halkeama laajene nopeasti ja tuulilasi muuttuu nopeasti kelvottomaksi. Uuden tuulilasin vaihto kannattaa suorittaa naarmuisen ja paljon kiveniskuja vastaanottaneen tuulilasin sijaan. Kuluneen tuulilasin näkyvyys heikkenee auringonvalon tai vastaantulevan auton valojen häikäistessä, ja voi aiheuttaa kuskin sokaistumista.

Vaurioitunut tuulilasi saattaa aiheuttaa hylkäämisen katsastuksessa. Uuden tuulilasin hintaan vaikuttavat auton merkin, vuosimallin ja korimallin lisäksi lasin väritys sekä mahdolliset tuulilasin lisävarusteet, sadetunnistin tai antennit.

 

 

Autojen korirakenteessa lasit on suunniteltu toimimaan kantavina osina. Huonosti asennettu tai rikkinäinen tuulilasi ei ota vastaan rasitusta samalla tavalla kuin hyvin liimattu, ehjä tuulilasi, mikä vaikuttaa auton korin lujuuteen. Tuulilasin vaihto on tarkkuutta vaativa homma ja siinä ei saa tehdä virheitä tai käyttää vääriä materiaaleja. Tärkeää, että ennen asennusta pinnat huoullisesti pudistetaan ja käsitellään PRIMER:illä. Omin voimin asennettu tuulilasi saattaa olla merkittävä turvariski liikenteessä, näin ei saisi toimia ja myös epäilyttäviä palveluntarjoajia kannattaisi välttää, anna tuulilasin vaihto asiantuntijoiden hoidettavaksi, keskihinta asennettuna on 300euroa.

Tuulilasin vaihto ja vakuutus

Suomessa monilla autoilijoilla on vakuutus tuulilasivaurioiden varalle. Tuulilasivakuutus on järkevä varsinkin uusissa ja uudehkoissa autoissa, joissa on paljon tuulilasiin liittyvää elektroniikka kuten tuulilasi lämmitysvastuksia tai sadetunnistin. Tämänkaltaiset tuulilasit ovat yleensä kalliita vaihdettavia. Ajo-olosuhteet vaikuttavat todella paljon vakuutuksen todennäköiseen kannattavuuteen. Tyypillisiä tuulilasivaurioita syntyy esimerkiksi sorateillä, myös talvikeleillä ja keväisin sattuu yli 30 prosenttia enemmän tuulilasivahinkoja kuin normaalisti, vauhdissa irtoava nasta tai irtokivi on tuulilasille riski. Tällaisissa olosuhteissa paljon ajavien kannattaa aina harkita lasivakuutuksen ottamista. Tuulilasin vaihto vakuutusyhtiön laskuun vaatii omavastuun maksamisen. Vakuutusyhtiöiden mukaan kuluttajan on myös syytä tietää, että tuulilasivakuutus ei korvaa normaalista kulumisesta johtuvaa vahinkoa kuten pyyhkijöistä tai hienosta hiekasta syntyneitä naarmuja. Ennen tuulilasi vaihtoa ota yhteyttä omaan vakuutusyhtiöösi ja tarkista autosi vakuutusturvan kattavuus ja varmistu oikeista menettelytavoista lasivahingon varalle.

Kysy samalla auton lasien tummennukset

Hyvä näkyvyys on oleellinen osa ajoturvallisuutta.