Tuulilasin korjaus

Tuulilasin korjaus Vantaa Tuusula Kerava Järvenpää Helsinki

Tuulilasin vaihto ei aina ole välttämätöntä, vaan pyrimme aina ensin korjaamaan tuulilasin sen vaihtamisen sijasta, mutta joskus vaurion tyyppi, koko ja sijainti edellyttävät koko tuulilasin vaihtamista.

Varsinkin syksyllä ja keväällä nastarenkaiden vaihtoajan tai tiellä olevan sepelin vuoksi tuulilasiin saattaa tulla helpostikin lentävän kiven, nastan tai muun kovan esineen osumasta johtuva iskeymä. Jos iskeymä on alle 15 mm halkaisijaltaan, se kannattaa korjata mahdollisimman nopeasti, jotta tuulilasiin ei tulisi halkeamaa - halkeamaa ei voi korjata kuin vaihtamalla koko tuulilasin.

Myös halkaisijaltaan suurempien kiveniskeymien korjauksesta kannattaa pyytää korjausarvio ja selvittää onko korjaaminen mahdollista, sillä kiveniskemän korjaaminen on aina edullisempaa kuin koko tuulilasin vaihtaminen.

Kun huomaat kiveniskemän tuulilasissa, pyri mahdollisimman nopeasti estämään kosteuden ja lian pääsy kiveniskemään. Ensiapuna ikkunan kiveniskemäpaikkaan onnistuu esimerkiksi peittämällä suojaavan teipin laittamista.

Tähän tarkoitukseen on saatavilla kiveniskemäteippejä, mutta ihan tavallinenkin teippi käy.

Teippi estää lian joutumisen särökohtaan, jolloin korjauksen lopputulos on parempi. Jos vioittunut paikka on kohdassa, mihin lämmitin puhaltaa kuumaa ilmaa, isot lämpötilavaihtelut tuulilasin pinnassa saattavat edesauttaa halkeamien leviämistä.

Halkeama voi laajeta hetkessä läpi lasin. Varaa sen jälkeen heti aika kiveniskemän korjaukseen, korjauksen jälkeen kiveniskemän kohtaa ei lasissa juuri huomaa.

Tuulilasin korjaus on yleensä monta kertaa uutta lasia edullisempi.