Ikkunoiden tummennus • Helsinki • Vantaa • Espoo • Kerava • Järvenpää

Ikkunoiden tummennus 

Ikkunoiden tummenus 1

Asennamme ikkunakalvot kaikin kiinteistö laseihin. Ikkuna kalvot hylkivät lämpöä ja pitävät lämpötilan vakaana. Kalvotyypillä voidaan parantaa ulkoista ilmettä, säädellä lämpösäteilyn määrää jonka ansiosta ilmastoinnin tarve vähenee ja samalla säästetään energiaa sekä lämmön karkaamista.

Käytämme laadukkaita SolarScreen - auringonsuojakalvoja jotka valmistetaan Ranskassa. SolarScreen - aurinkosuojakalvot poistavat haitallisesta UV-säteilystä vähintään 98%.

 

 

Aurinkosuojakalvot

Ikkunoiden tummennus

Auringonsuojakalvon tärkein tehtävä on suojata auringon kuumuudelta, UV-säteilyltä sekä vähentää häikäisyä ja haalistumista. Ne estävät tehokasti sisustustekstiilien ja huonekalujen värien haalistumista ovat myös tyylikkäitä ja sisältäpäin lähes näkymättömiä lasissa. 

Auringonsuojakalvot asennetaan ikkuna tyypistä riippuen ulkopintaan tai sisäpintaan, ne sopivat niin yritysten kuin kotitalouksienkin käyttöön. Avautuvissa ikkunoissa optimi asennuskohde on uloimman lasin sisäpinta tai väliosaan, jossa auringonsuojakalvo antaa parhaimman mahdollisen suojan. Jos kiinteistössä on lämpölasit silloin kalvot asennetaan ulkopuolelle.

 

 

Ikkunakalvot ja kotitalous

Ikkunoiden tummennusIkkunasta sisälle paistava aurinko voi lämmittää asunnon koviin lukemiin. Ikkunakalvo heijastaa tehokkaasti auringon lämmön ikkunasta pois päästäen kuitenkin valon sisälle. Ikkunakalvot yhdistettyinä tarvittaessa ilma- lämpöpumppuun ovat edullinen ja ekologinen tapa pitää asunto mukavissa lämpötiloissa helteelläkin. Ikkunakalvoja on käytetty apuna jo pitkään esimerkiksi suurempien toimistorakennusten lämpötilojen hallitsemisessa.

Tällä hetkellä ikkunakalvot ovat yleistymässä kotitalouksiin. Kalvot ovat myös kehittyneet käyttäjäystävällisemmiksi ja senkin myötä yleistymässä. Ikkunakalvoilla pyritään parantamaan ikkunoiden ominaisuuksia. Ikkunakalvo on passiivinen aurinkosuoja.

 

 

ikkunoiden aurinkosuojakalvoSamanlaisia aurinkosuojia ovat esimerkiksi verhot, markiisit ja sälekaihtimet. Näiden haittapuolia ovat, että ne estävät näkyvyyden eivätkä päästä päivänvaloa sisälle ja ajan myötä haalistuvat, samalla saadaan passiivisen aurinkosuojan ja haittapuolet väistyvät. Lämpö ei pääse sisälle, mutta valo pääsee ja maisema säilyy.

Kotitalouksien käyttökohteista voidaan kalvotta kerrostalojen ikkunat tai lasitetut parvekkeet jotka ovat kesällä auringon paistaessa erittäin kuumia. Kun laseihin asennetaan neutraali auringonsuojakalvo saadaan lämpötilaa laskettua merkittävästi ja vältytään UV- aiheuttamilta haitoilta. Asennuksen jälkeen auringonsuojakalvoa on lähes mahdoton havaita ja näkymä ei muutu juuri ollenkaan.

 

 

Ikkunoiden tummennus 2Asiakkailla on erilaisia käyttökohteita ja mieltymyksiä minkälaiset aurinkosuojakalvot ovat hänelle tarpeelliset. Valittavana on myös peilipintaisia aurinkosuojakalvoja, jotka estävät sisälle näkyvyyden ja antavat lisää yksityisyyden.SolarScreen valmista aurinkosuojakalvoja kymmenellä eri tummuudella ja värisävyllä, laajasta valikoimasta löytyy varmasti sopivin kalvo. Laadukkaan kalvon huomaa siitä että se on optisesti virheetön ja tasalaatuinen väritykseltä.

Peilipintaiset ja tummentavat kalvot ovat hyvä keino ehkäistä häikäisyä ja tekevät siten työskentelystä miellyttävämpää. Kalvoilla voidaan myös vaikuttaa kiinteistön ulkonäköön niin ulkoa kuin sisältä. Kalvon pinnassa oleva väritön liima laminoi kalvon lasin pintaan ja muodosta kirkkaan sekä vahvaan kiinnityssiteen lasiin, kuivumisen jälkeen se on kuin yksi osa lasia.

 

Valmistaudu huoullisesti ennen aurinkosuojakalvon asennusta

Ikkunakalvon asennus

Aurinkosuojakalvon asennusEnnen asennus työtä tilan/asunnon perusteellinen siivoaminen on todella tarpeen jotta vältytään pienhiukkasten tarttumisen asennettavaan ikkunakalvoon. Kannattaa pyyhkiä pölyt ja pestä kostealla mopilla asennuspaikan lattia. Peitä ilmanvaihto aukot, pidä ikkunat ja ovet suljettuna. Jotta ikkunakalvojen asennus onnistuisi mahdollisimman sujuvasti, poista ikkunan edestä olevat esineet, ja muut irtotavarat. Siirrä huonekalut ikkunoiden edestä ja jätä 2m vapaa työskentelyalue ikkunan eteen. Ulkopintaan asennettavien aurinkosuojakalvon vaikuttavat asennusajankohdan sääolot.Ikkunakalvot ei suositellaan asennetavaksi kuumalla säällä ja suoraan auringon paahteessa. Alkukeväästä ilmassa on paljon hiekka ja siitepölyä asennusvaiheessa kalvon ja lasin väliin voi jäädä paljon roskaa ja pölyä ja lopputulos ei ole kaunis. Jos sää on tuulinen niin paremman lopputuloksen saamiseksi asennusajankohta kannatta suosiolla siirtää. Ikkunakalvo asennetaan ehjään lasiin, vahingoittuneen tai rikkinäisen lasiin ei voida asentaa ikkunakalvoa. Tarkista huolellisesti lasipintojen virheet kuten säröt, rikkinäiset ruudut, pienet halkeamat.

Asentaja tarkastaa lasit joka tapauksessa ja ilmoittaa mahdolliset vialliset kohdat tilaajalle.

 

Ikkunakalvot ja pesu

IkkunakalvotIkkunakalvot kannattaa pestä ensimmäistä kertaa asennuksen jälkeen vasta 30 päivän kuluttua. Suojakerroksen ansiosta lasit voidaan puhdista tavallisilla ikkunapesuaineella normaalin tapaan. Käytä aina laimeaa puhdistusainetta. Ulkopintaan asennetut ikkunakalvot kannattaa huuhdella ensin pelkällä vedellä ja vasta sen jälkeen voidaan pestä pesunesteellä. Käytä aina pehmeästä materiaalista valmistettuja kuivausliinoja ja kumilastoja.

Pesun jälkeen tarkista ettei reunoihin jää kosteutta tai irtonaista lika tai hiekkaa. Aurinkosuojakalvon kuivumisaika riippuu asennuskohdan sijainnista, kalvotyyppistä ja lämpötilasta. Pilvinen ja kylmä ilma sekä varjopaikka voivat pidentää aurinkosuojakalvon kuivumista, mutta aurinkoinen ja lämmin sää lyhentää kuivumisaikaa. Myös ikkunakalvon paksuus ja tyyppi vaikuttavat kuivumiseen.Tarkastellessasi kalvoa kannatta katsoa noin 2 metrin etäisyydeltä ja normaalissa päivävalossa sisäpuolelta mutta ei suorassa auringonvalossa.

 

 

Meidän kautta myös auton lasien tummennukset kaikin ajoneuvoihin 10 vuoden kokemuksella.