Kromilistojen teippaus / Auton yliteippaus / Chrome Delete / Hinta

Kromilistojen teippaus / Chrome Delete / Auton yliteippaus

Olemme täyden palvelun teippausliike hoidamme kaikki teippaus työt alusta loppuun.

Auton yliteippauksella saat helposti ja turvallisesti autosi värin vaihdettua ja samalla teippi toimi maalipinnan suojakalvona. Käytämme 3M 2080- sarjan yliteippausteippiä josta löytyy 108- eri värisävyä sekä Oracal 970 yliteippaussarja. Auton mainosteippaus toteutamme ylensä 3M -1050 tai Oracal sarjan teipeillä. 

Teippi ei vaurioita auton maalipintaa mitenkään vaan päinvastoin suojaa sitä. Teipin voi ottaa milloin tahansa pois jälkiä jättämättä.

Auton yliteippauksen yhteydessä  samalla voitte parantaa  auton ulkonäköä lisää teippamaalla kromiosat mustaksi kuten ikkunalistat, kattokaiteet, maskinkehys myös lasien tummennus tuo yksityisyyttä. 

Normaalikokoisen auton yliteippaus kestää noin 7 työpäivää. Auton teippaus kestää noin 3-5 työpäivää ja muutama päivä varataan teipin asettumiselle sekä muille toimenpiteille, jotta työ olisi takuunalainen.

Yliteipattua autoa voitte käsitellä täysin normaalisti ja teippiä suositellaankin myös vahaamaan. Hiilikuitujäljitelmäteippiä tosin ei suositella vahaamaan, sen tekstuurin vuoksi.

Auton yliteippaus menee kaavalla neliöt x materiaalin hinta x työtunnit, joten jokainen autoteippaus hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Yliteippauksen hinta haarukka autosta riippuen 1000 - 3000€ välissä.

Autoteippit ovat kehittyneet kova vauhtia ja vanhat pelot siitä että teippit eivät pysyy tai irtoavat ennen aikojaan ja tuhoavat maalipinnat poistettaessa on 90-luvun pelkkoja joita on turha pelätä. Me käytämme ainoastaan niitä materiaaleja jotka on viime vuosina osoittaneet parhaiksi etupäässä 3M Scotchprint ja Oracal. Auton lasien tummennuksessa käytämme SunTek ja Johnson kalvoja.

Teippaustyö alkaa hyvin perusteellisella auton pesulla. Maalipinnat tulisi olla kuiva koska teippi ei tartu kosteaan pintaan. Missä tahansa liimaamisessa ei voi liikaa korostaa pinnan puhtautta, joten juuri ennen teipin laittamista pinta käydään läpi valmistajan suosittelemalla puhdistusaineella. Ennen teippausta asiakkaan kannattaa tasoittaa kaikki maalivauriot, koska jopa kiveniskemät, epätasaisuudet ja syvät naarmut näkyvät teipin läpi läheltä katsottuna.

Maalipinnan puhdistukseen ja kuivauksen jälkeen irrotetaan kaikki autonosat, joiden poistaminen helpottaa ja nopeuttaa auton teippaamista, myös teippin taivuttaminen muotoihin on helpompa ja pysyvyyden kannalta parempi.

Teippauksen jälkeen liiman on annettava asettua paikoilleen. Puhutaan liiman valumisesta pinnan huokosiin. Nyrkkisääntönä on, että liimauksen lujuus on ensikosketuksessa noin 20 prosenttia, seuraavana vuorokautena 50-70 prosenttia ja kolmen vuorokauden päästä on saavutettu lähes lopullinen lujuus.

Kesto riippuu monesta tekijästä teipin elinikä on 3-5 vuotta käytöstä riippuen.