Auton lasien tummennus - Hinta

Tummennukset Ma-Pe klo 9.00-16.00

La-Su sopimuksen mukaan.


Ajoneuvo Hinta
HB 3-ovea  130    
HB 5-ovea  150    
Sedan  150    
Coupe  150    
Farmari  180    
Maasturi  200    
Premium - luokan autoja alk. 250€ Audi A8, VW Phaeton, Mercedes S, Mercedes CLS, Lexus 450 ja muut
 
 Etusivulasien tummennus koko auton yhteydessä hinta 70€
 
Tummuus asteitta on useita 5% 15% 25% 35% 50%

Lasien tummennus

Huomio!

Tummennuksen jälkeen Ikkunoita ei saa avata vähintään 7 pv, niihin ei saa koskea eikä niitä saa pestä sisäpuolelta.

Lasien tummennukset parantaa auton ulkonäköä, suojaa lapsesi tai koirasi auringon kuumudelta lisää matkustusmukavuutta ja turvallisuutta. Auton lasien tummennus onnistuu meiltä 15 vuoden kokemuksella. Asennamme vuosittain auringonsuojakalvot yli 500:n autoon. Tummennuskalvot asennetaan aina lasin sisäpinnalle ja ne ovat naarmunkestäviä, eivätkä vaadi mitään erikoistoimenpiteitä. Auton lasien tummennus kestää noin 2 tuntia, kalvo merkkistä riippuen annamme työlle ja kalvoille 5 ja 10 vuoden takuu. Asennuksen mukana saat takuutodistuksen.

Valikoimasta löytyy USA:ssa valmistettuja korkealaatuista amerikkalaista kalvoja: SunTek Johnson Llumar. Tehtaiden tuotteet ovat monien mielestä alan parhaita. Käytämme myös Ranskalaista SolarScreen laatukalvoa joka valmistetaan EU:ssa, tummuus asteitta on useita 5% 15% 20% 25% 35% 50%.

Vaikka monet kalvot ovat metallisoidut kuten Llumar ATR, Johnson, SunTek HP se ei estä nykyaikaisten kännyköiden ja radion kuulumista autossa, sillä kyseessä on hybridikalvot, jossa on normaalia metallisoitua kalvoa ohuempi metallikerros. Peilimäisen pinnan ansiosta kalvo näyttää hieman peilimäiseltä jolloin siitä on vaikea nähdä sisälle.

Metallikerroksen lisäksi kaikissa kalvoissa on myös polyesterikerros torjumassa auringon säteilyä.

SunTek Liumar Johnson, kalvoissa on naarmuuntumaton pintakerros ja 10 vuoden tuotetakuu mm. haalistumista ja kuplimista varten! Metallisoimattomilla Llumar ATC-kalvoilla on 7 vuoden takuu ja hyvät lämmöntorjuntaominaisuudet SolarScreen kalvolla 5 vuoden takuu.

Aurinkosuojakalvot vähentävät tehokkaasti murtoja, suodattavat 99% UV säteilyä 60% auringon lämpösäteitä ja kesällä jopa 30% viileämpi auto.Tummennuskalvot lisäävät matkustusmukavuutta, silmien rasitusta voidaan vähentää jopa 80% jolloin matkustaminen on mukavaa ja vaivatonta.

Auton lasien tummennus kannattaa teetättää ammattilaisella jos kokeilet kalvotta omatoimisesti yleensä lopputulos saattaa monasti olla se, että ensin teet työn itse, jonka jälkeen teetät auton lasien tummennukset ammattilaisella. Itse tehtynä lasien tummennus aiheuttaa melkein aina asentajalle vaikeuksia ja hukkaan tuhlattua aika ja roskiin heitettyä tummennuskalvoa. Ylensä lasien tummennuksia yritetään asentaa ilman kunnollisia kalvoa ja ohjeita, jopa hyvä kalvo ei aina takaa sen että tummennus onnistuu täydellisesti ensimmäisellä kerralla. Tavarataloista ostetut kalvot ovat laadultaan todella huonot, ne eivät kutistu tarpeeksi ovat todella pehmeät ja monesti ilman minkälaista naarmusuoja niiden asennus lasien ja tiivisteiden väli tuottaa hankaluksia kalvo mene helposti ruttuun. Markkinoilla on tällä hetkellä monta tummennuskalvo valmistaja, tunnetumpia niistä ovat Llumar Johnson SunTek SunGard SolarScreen 3M. Tänä päivänä netistä saa ostettua laatukalvoja, tummennus kalvon lisäksi on ostettava työvälineet (led lamppu, kuumailmapuhallin, lastat, mattoveitsi, suihkepullo) hinta näille työvälineille tule helposti 50- 70 euroa ja lisäksi ostettava vielä 2 j.m. tummennuskalvo jonka hinta on 60€.

Näiden hankintojen lisäksi asennus vaiheessa on otettava ovien ikkuna tiiviste irti jotta saadaan kalvo asennettua sen alapuolelle mikä takaa hyvän pysyvyyden, vaikka ovipahvit ei puretaan, niin tämä työvaihe vaati osaamista, irrotusvaiheessa tiiviste voi vaurioitua ja seuraavaksi varaosakauppa reissu tiedossa, tiivisten hinta vaihtele 30-100€ välillä. Näin auton lasien tummennus hinta itse tehtynä voi tulla korkeimmaksi mitä olisit maksanut ammattilaisille asennuksesta.

SunTek, Johnsonin, Llumar aurinkosuojakalvot ovat aina olleet kalvoalan edelläkävijöitä.

Kalvot asennetaan sisäpuolelle kalvon pinnassa oleva väritön ja näkymätön liima laminoi kalvon auton lasin pintaan ja muodostaa kirkkaan kiinnityssiteen lasiin. Kalvo laminoitu lasiin muutamassa päivässä lopullisesti sen jälkeen kalvo on kovaa ja kulutusta kestävä. 

Kalvot kestävät naarmuuntumista ja kova käsittelyä sekä ikkunapesuaineita.

Laadukkaan kalvon tuntee siitä, että se on optisesti virheetön ja tasalaatuinen väritykseltään. Älä käyttää huonoja ja halpa tummennus kalvoja, vaadi huippulaadukkaat SunTek Johnson LLumar 3M SolarScreen tummennuskalvot.

Yli 10 vuoden ammattitaito takaa sen, että lasien tummennus on takuuvarmasti ensiluokkainen, säästät aikaa, vaivaa ja rahaa ja voit luottaa siihen että tehty asennus kestää vuodesta toiseen. Meidän kautta myös ikkunoiden tummennukset kaikin kiinteistö laseihin.

Tärkeä heti asennuksen jälkeen
Tummennukseen jälkeen täydellinen kuivuminen vie kalvotyypistä sekä lämpötilasta riippuen 3-5 viikkoa. Tänä aikana ikkunoita ei saa puhdistaa tai muutenkaan hangata, koska tummennus kalvo ei ole täysin kiinnittynyt lasiin. Samoin ikkunoita ei saa laskea tai avata ensimmäisen kahden viikon aikana. Huomioi että tummennuksen jälkeen kalvot voivat näyttää kosteilta sekä hieman kirjavilta kunnes liima on täysin kuivunut ja asennusneste on haihtunut pois kalvon ja ikkunan välistä.Normaali väripoikkeamailmiö lämmitettävien lasien ikkunatummennuksien reunuksissa. Lämmitettävien lasien pystyreunoissa on poikittaisvastauslankojen yhdistysalue. Alue koostuu pienistä lasipinnasta kohoavista erittäin pienistä vaakavastuslankojen yhdistämisrenkaista. Ainoakaan tummennuskalvo ei taivu seuraamaan renkaiden mikrometrien suuruisia rengasmaisia pintapoikkeamia, vaan alieelle syntyy kapea ilmataskuista johtuva väripoikkeamareunus. Läheltä ja tarkkaan katsottaessa poikkeama on havaittavissa muuta tummennusaluetta vaaleampana hyvin kapeana alueena tummennuksessa. Ilmiö on normaali, eikä se millään tavoin vaikuta kalvon käyttöikään.

Huomio myös käytössä
Vaikka tummennus kalvot ovat naarmuesto suojattuja ja valmistettu erityisen kovasta sekä kulutusta kestävästä erikoismuovista niihin voi silti tulla naarmuja kuten lasiinkin.
Huomioin, että auton hankaava sisätiiviste tai sen välissä oleva hiekka tai kiven siru voi naarmuttaa kalvoi kun ikkuna avataan ja suljetaan. Samoin sisällä kuljetettava tavara voi jättää hankausjäljen, kalvoihin ei saa teipata tai liimata mitään tarroja.

Ikkunoiden puhdistus
Kalvolla varustetuissa laseissa voidaan käyttää ja tavanomaisia ikkuna pesuvälineitä ja kemikaaleja. Älä käytä voimakkaita liuottimia sisältäviä pesuaineita, teräviä lastoja tai hankaavia sieniä. Jos olet epävarma ota meihin yhteyttä.

Takuuehdot
Takuu kattaa sen että tummennus kalvo pysyy kiinni lasissa edellyttäen että asiakas on noudattanut asennuksen jälkeisiä käyttö sekä puhdistusohjeita.
Takuu ei kata kalvoasennuksia etusivulaseihin koska niiden käyttö ei ole tieliikennelain mukaan laillista. Takuu ei kata jos tummennus kalvoa on naarmutettu jollain terävällä esineellä tai jos ikkunoita on avattu ennen kuin tummennus kalvon liima on täysin kuivunut tai jos kalvon naarmut ovat lasin kulkusuunnan mukaisia tai kotieläimen aiheuttamia. Takuun piiriin ei kuulu normaali kuluminen eikä hankausnaarmut jotka auton oven ikkunan tiivisteet ovat aiheuttaneet tai muiden vieraiden esineiden aiheuttamat jäljet. Takuu ei ole voimassa jos kalvoja on käsitelty tai puhdistettu sitä syövyttävillä kemikaaleilla, hankaavilla puhdistusaineilla tai jos kalvoja on hangattu karhealla puhdistus sienellä.